Papier do pieczenia silikonowany brązowy 50m

19,70 zł
Brutto
papier do pieczenia silikonowany brązowy

Papier do pieczenia silikonowany brązowy 50m

Bezpłatna dostawa już od 199zł

19,70 zł
Brutto

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 1 punkt lojalnościowy. Twój koszyk wyniesie 1 point które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,20 zł.


Papier do pieczenia jest nieodłącznym towarzyszem w każdej kuchni - ciężko wyobrazić sobie robienie wypieków bez niego. Do niedawna jego wykorzystanie było dość ograniczone, ale wraz z nadejściem papieru do pieczenia silikonowanego jego wszechstronność znacząco wzrosła. Do tego doszło jeszcze wiele inny zalet wynikających z użycia innowacyjnej powłoki z silikonu.

Dlaczego warto używać papieru do pieczenia silikonowanego?

Bo to wygodne, zdrowe i ekologiczne rozwiązanie. Papier pokryty cieniutką warstwą silikonu jest w pełni bezpieczny i może być używany w kontakcie z żywnością. Silikon dzięki swoim właściwościom od dawna jest wykorzystywany w kuchniach, a najlepszym przykładem są cieszące dużą popularnością wszelkiego rodzaju elastyczne foremki i mieszadła.

Drugą zaletą papieru do pieczenia silikonowanego jest łatwość stosowania. Wystarczy włożyć go do formy i gotowe - można nakładać ciasto. Bez natłuszczania, bez smarowania, bez brudzenia rąk i formy. Należy zwracać uwagę, by papier zawsze wkładamy w taki sposób, by powleczona strona skierowana była do środka. Dzięki temu nie wchłonie i nie przepuści tłuszczu. W przypadku naszego papieru nie ma znaczenia jak umieścimy go w formie - warstwa silikonu została nałożona po obu stronach.

Po trzecie - papier silikonowany jest ekologiczny. Przede wszystkim to produkt wielorazowy - po użyciu wystarczy przetrzeć go wilgotną ścierką lub ręcznikiem papierowym i będzie ponownie nadawał się do użycia. Możliwość wielokrotnego wykorzystania oznacza również mniej odpadów i brak potrzeby zmywania, co przekłada się z kolei na oszczędności wody, detergentów, energii. Warto też podkreślić, że papier do pieczenia nie jest produkowany z makulatury więc nie ma zagrożenia obecności chemii drukarskiej, która mogłaby przeniknąć do żywności.

Papier do pieczenia silikonowany - do czego użyć?

Nasz papier jest rozwiązaniem bardzo uniwersalnym i może być wykorzystany na wiele sposobów. Oczywiście najczęściej będą to wszelkiego rodzaju wypieki. Papier do pieczenia silikonowany będzie pasował do form zarówno okrągłych, jak i prostokątnych keksówek. Poza tym bez problemu możemy użyć go również podczas przygotowywania pizzy, do pieczenia ryb i mięs, a także warzyw i frytek - tutaj należy tylko pamiętać, by temperatura pieczenia nie była wyższa niż 220 stopni - powyżej tej wartości powłoka silikonowa może ulec uszkodzeniu.

Poza piekarnikiem papier do pieczenia może być użyty, chociażby do wałkowania - jego nieprzywierająca powłoka znacznie ułatwi ten proces. Prócz tego może służyć też do pakowania ciast i owoców, a nawet do oddzielania mrożonych porcji. Co ciekawe, papier może być też stosowany w kuchenkach mikrofalowych (jako przykrycie przed pryskającymi jedzeniem), a nawet jako owijka do ryb przyrządzanych na grillu.

Papier do pieczenia silikonowany można dostać w sklepach w dwóch wersjach: brązowej i białej. Starajmy się wybierać tę pierwszą. Papier tworzony jest z masy drzewnej, więc jest to jego naturalna barwa. Oznacza to również, że papier nie był poddawany procesowi wybielania chemicznego. Nasz papier ma postać rolki - pozwala to na precyzyjne docięcie w zależności od potrzeb, a przez to zapobiega marnowaniu produktu.

Wymiary rolki: 38cm x 50m

Temperatura pieczenia: do 220 stopni C

Kolor papieru: brązowy

Dystrybucja: Naturalnie Zdrowe

E1952

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

  • Rejestracja

Rejestracja nowego konta
Posiadasz już konto
Zaloguj się lub Zresetuj hasło