Soczewica - czerwona, czy zielona?
Soczewica ceniona jest zwłaszcza przez wegetarian, ze względu na wysoką zawartość łatwo przyswajalnego białka, żelaza...
Zamówienia wysyłamy w terminie do 3 dni roboczych.
UWAGA! Ze względu na stan epidemiczny w kraju - brak możliwości płatności gotówką przy odbiorach osobistych w siedzibie firmy!
Brak punktów lojalnościowych za ten produkt ze względu na niską cenę.
Bezpłatna dostawa już od 249 zł!
9,99 zł
Soczewica to bardzo pożywna roślina strączkowa, która może być doskonałym urozmaiceniem diety. Z powodzeniem zastępuje ziemniaki i ryż. Można przygotować z niej wyśmienite wegańskie kotlety, a także zdrowe i smaczne zupy kremy.
Ze wszystkich rodzajów soczewicy dostępnych na rynku warto zwrócić uwagę właśnie na soczewicę czerwoną, która wyróżnia się nie tylko barwą, lecz również korzystnymi dla zdrowia właściwościami. Co więcej, czerwona soczewica jest też najprostsza w przygotowaniu, ponieważ nie trzeba jej wcześniej namaczać. Wystarczy wrzucić czerwoną soczewicę do gotującej się wody i odczekać piętnaście minut. W ten sposób otrzymamy pyszny i zdrowy dodatek do mięs lub warzyw albo doskonałą bazę do wielu ciekawych dań!
Wcześniej wspomnieliśmy o właściwościach czerwonej soczewicy. Dlaczego właściwie warto ją jeść? Przede wszystkim czerwona soczewica pozbawiona jest osłonki nasiona, co sprawia, że jest bardziej lekkostrawna, niż inne strączki. Soczewica jest też doskonałym źródłem białka roślinnego, co sprawia, że powinny zwrócić na nią uwagę osoby na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
Co więcej, ze względu na swoją odżywczość, czerwona soczewica jest zaliczana do superfoods. Zawiera bardzo dużo błonnika, żelaza, a także witamin z grupy B, w tym również witaminy B9, czyli kwasu foliowego. Z tego względu jej jedzenie jest szczególnie zalecane kobietom oczekującym dziecka. Poza tym wysoka zawartość błonnika sprawia, że czerwona soczewica ma niski indeks glikemiczny, jest więc sprzymierzeńcem osób walczących o smuklejszą sylwetkę.
Jest jeszcze jeden powód, dla którego warto zainteresować się czerwoną soczewicę – jej wyjątkowo przystępna cena! Kilogram soczewicy starczy nam na długo, a jego zakup z pewnością nie nadwyręży portfela. Gdzie kupić soczewicę najtaniej? Warto odwiedzić nasz sklep Naturalnie Zdrowe. Soczewica dostępna w naszej ofercie jest nie tylko niedroga, lecz również najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów i innych zbędnych substancji.
Skład: soczewica czerwona 100% bez dodatków i konserwantów
Kraj pochodzenia: Kanada
Masa netto: od 500 g
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.
Data przydatności, kraj pochodzenia i numer partii towaru znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
Wartość odżywcza w 100 g produktu (w tabeli) | |
Wartość energetyczna | 1499 kJ / 358 kcal |
Tłuszcz | 2,17 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,38 g |
Węglowodany | 63,1 g |
w tym cukry | 2,03 g |
Błonnik | 10,8 g |
Białko | 23,91 g |
Sól | 0,02 g |
PRODUCENT: NATURALNIE ZDROWE Barbara Bućko 05-420 Józefów ul. Matejki 4
Smak soczewicy czerwonej
Polecam dla urozmaicenia posiłków soczewicę czerwoną Naturalnie Zdrowe, przepyszna z sosem pomidorowym i świeżą sałatą!
Soczewica ceniona jest zwłaszcza przez wegetarian, ze względu na wysoką zawartość łatwo przyswajalnego białka, żelaza...
Sacharydy, cukry, a w końcu węglowodany – jedni się ich wystrzegają, inni nie wyobrażają sobie bez nich budowania...
Zapraszamy do zakupów i kontaktu z naszym personelem
Zapisz się i bierz udział w konkursach i promocjach naszego sklepu:
Sklep wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |